חמש טעויות הנפוצות בטיפוח

5 הרגלי הטיפוח שכדאי לוותר עליהם  ו-5 טיפים לעור חדש וחלק
 

טעות מספר 1: לבנות את שגרת טיפוח שלך בעצמך

כמו שאת לא בוחרת תרופות לבד, כי אין לך את הידע לאבחן מחלות ולהתאים תרופות… כך עם קוסמטיקה פעילה. אם את רוצה שינוי בעור, שיפור, כדאי להבין שהעור הוא רקמה חיה. תאים חיים, שמשתנים כל הזמן ומגיבים לחומרים פעילים. במקביל לרופא, המבין בתאי הגוף ובתרופות, ישנה הקוסמטיקאית שמבינה בתאי העור ובמרכיבי טיפוח פעילים. היא היחידה שיכולה לבנות עבורך שגרת טיפוח שתשנה לטובה את מראה עורך.

מה כן מומלץ?
בקרי אצל הקוסמטיקאית למטרת אבחון העור. כיום ניתן לעשות זאת גם מרחוק, באמצעות תמונות. הייעוץ ניתן חינם. כולל מעקב וזמינות כל הזמן, כדי שעורך תמיד ייראה הכי יפה שניתן.

טעות מספר 2: ללכת לישון עם איפור

איפור סותם נקבוביות ומפריע לתהליכי הריפוי והצמיחה הבריאה של תאי עור חדשים. בלילה, כשאת ישנה, העור שלך עובד. מתחדש, מתקן נזקים, נערך להגנה מפני הזיהום ונזקי הסביבה ביום שלמחרת. לשם כך הוא צריך להיות נקי.

מה כן מומלץ?

שטיפה יסודית של העור באל-סבון, מדי ערב. רצוי אל-סבון עם חומצות הידרוקסי, כיוון שהחומצות משפרות את הניקוי.

טעות מספר 3: לקנות את הקרמים שהחברה המליצה לך

העור שלך אינו דומה לעור של אף אחת. ומה שטוב עבור החברה, לא חייב להיות מדויק עבורך.

מה כן מומלץ?

עם אבחון עור מקצועי, אצל הקוסמטיקאית. האבחון ניתן חינם, וכיום אפילו מבלי להגיע אליה למכון, בצורה דיגיטלית. הקוסמטיקאית תתאים לך במדויק את הקרם שלך ותוכלי לקבל דוגמיות ככל שיהיה צורך.

טעות מספר 4: לטפח רק את אזור הפנים, ו"לדלג" על אזור הצוואר והמחשוף

עור הצוואר והמחשוף חשוף גם הוא לשמש ועובר את אותם תהליכי הזדקנות. אם נטפח רק את הפנים ונזניח את הצוואר והמחשוף, בגילאי 40 ואילך נגלה סימני גיל לא-נעימים לעין… וגם הבדל בין מראה הפנים המטופח למראה-עור מוזנח ופחות "מזמין" החל מקו הלסת ומטה.

מה כן מומלץ?

עם ההבנה שהפנים-צוואר-מחשוף הם יחידת טיפוח אחת. ואת כל הקרמים המחדשים, כולל מקדם ההגנה, מורחים באופן אחיד ושווה על כל האזורים הללו.

טעות מספר 5: לחפש קרם לחות עם מקדם הגנה

מקדם הגנה אפקטיבי עשוי שונה מקרם לחות או מסרום. יש לו יכולת "אחיזה" בעור, כדי להגן עליו לזמן רב. קרם לחות עם מרכיבי הגנה הוא פחות יעיל בהגנה על העור מתכשיר שהנו מקדם הגנה ייעודי.

מה כן מומלץ?

עם תכשיר הגנה בעל SPF30 (אין צורך ביותר!), שיימרח לאחר ספיגת קרם הלחות. בארצנו החמה, אל תסתפקו ב- SPF15.

דילוג לתוכן